تست متن پنل اف کنواس
وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، در مصاحبهای تلویزیونی با شبکه فاکس نیوز گفت که رئیس جمهور دونالد ترامپ به دلیل جنگ در اوکراین در حال «از دست دادن صبر خود» نسبت به روسیه است.
اظهارات روبیو در حالی مطرح شد که تقریباً دو هفته پیش، ترامپ ضربالاجلی ۵۰ روزه به کرملین داده بود تا با یک توافق صلح موافقت کند و در غیر این صورت با تعرفههای «شدید» روبرو خواهد شد. با این حال، از زمان اعلام این ضربالاجل، روسیه حملات خود به شهرهای اوکراین را تشدید کرده و به پیشروی در خطوط مقدم ادامه داده است.

روبیو گفت ترامپ مشتاق است تا یک توافق صلح به دست آورد و به جنگی که آن را «از دولت جو بایدن به ارث برده اس»، پایان دهد. او همچنین به نارضایتی فزاینده رئیسجمهور از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اشاره کرد.
«با وجود تماسهای تلفنی و تعاملات بسیار خوب با ولادیمیر پوتین، هیچگاه نتیجهای حاصل نمیشود. بنابراین زمان آن رسیده که اقدامی صورت گیرد.»
منتقدان میگویند ضربالاجل ۵۰ روزه اخیر ترامپ عملاً به کرملین هفت هفته دیگر فرصت میدهد تا حملات هوایی مرگبار خود را در سراسر اوکراین ادامه دهد. تعرفههای پیشنهادی که حدود ۱۰۰ درصد هستند، همچنین بسیار کمتر از نرخهای ۵۰۰ درصدی پیشنهادی در یک طرح قانونی دوحزبی سنا هستند که کشورهایی را که از روسیه نفت میخرند، هدف قرار میدهد.
روبیو در مصاحبه با فاکس نیوز همچنین به نقش چین در طولانی شدن جنگ اشاره کرد و پکن را متهم کرد که اقتصاد و تلاشهای نظامی مسکو را تقویت میکند.
او گفت: چین تا جایی که بتواند و کشف نشود، به روسیه کمک میرساند. بدون حمایت چین، بهویژه از طریق خرید نفت روسیه، پوتین هرگز نمیتوانست این جنگ را ادامه دهد.
روبیو همچنین به مثلث ژئوپولیتیکی میان روسیه، چین و ایران اشاره کرد و گفت که پکن از طولانی شدن جنگی که واشنگتن را سرگرم نگه میدارد، سود میبرد.
پس از گفتوگوهای وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، با مقامهای چینی در پکن در اوایل ژوئیه، رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، وعده داده که همکاریهای راهبردی را تعمیق خواهد بخشید و این شراکت را «مدلی برای نوع جدیدی از روابط بینالملل» خواند.
با وجود ادعاهای مکرر چین درباره بیطرفی در جنگ روسیه و اوکراین، حمایتهای اقتصادی و دفاعی پکن از مسکو، چین را به یکی از مهمترین شرکای روسیه تبدیل کرده است.
مقامهای اوکراینی گزارش دادهاند که قطعات ساخت چین در پهپادهای تهاجمی روسیه یافت شده است و اطلاعات موجود حاکی از آن است که پکن ممکن است در دور زدن تحریمها به مسکو کمک کرده باشد تا تولید پهپادهایش را افزایش دهد.